Pienimuotoista kesäkävelyä

Vaikka luvassa oli melko tuulinen päivä ja pääsin ylös myöhään, teki kuitenkin mieli lähteä Viikkiin kävelemään ja testaamaan back-button focusingia. Tuo AF-On-napin käyttö tarkentamiseen laukaisijan sijaan on ollut listalla jo pidempään, mutta ei ollut ollut tilaisuutta siihen ryhtyä. Nyt kun sitä kokeilin, se tuntuikin erittäin hyvältä. Tuntuu, että kamera tulee käsivarakuvauksessa tukevampaan otteeseen. 

Tässä kuva talitiaisesta ja toinen harmaasieposta käsivaralta 1/160 s valotusajalla, iso 1600.

Viikin pellolla oli myös lehmiä syömässä. Kiinnitin huomioni lehmään, jonka kyljessä oli erikoinen ”korkki”. En ole tuollaista ennen nähnyt, olisi mukava tietää mikä on sen tarkoitus.

Fastholman lintutornissa ollessani iso harmaa lintu kaarsi melkein tornin päältä. Olin tietenkin juuri silloin katselemassa kamerani asetuksia tms. ja myöhästyin linnun kuvaamisesta. Lintu näytti merikihulta, joita olimme juuri viime viikolla nähneet Kalajoella ja toisaalta Varangin niemimaalla. Katselin, että merikihun ei pitäisi olla levittäytynyt etelärannikolle. Lintu jäi siis kysymysmerkiksi.

Retkeltä palatessani oli varpusenpoikasia parkkipaikan katukivityksellä. Ovat ne niin hellytttäviä, tuo linnun asento on aseistariisuva.

Olihan siellä myös kauniita kasveja. Tämä taitaa olla joku jasmike, päättelin. Kaunista kesän jatkoa kukan myötä sinulle.

This entry was posted in Kuvausretket and tagged .