Elovaaran luontopolut, Joensuu, talvi

Kun säätiedotuksen pilvisyysennusteesta huolimatta aurinko alkoi luoda juuri täydellistä valokuvaussäätä, päätin lähteä testaamaan uuden Nikon Z 6 II -kamerani raw-kuvaominaisuuksia. Joensuun Hammaslahden Elovaara on sopivan matkan päässä, joten sinne!

Pakkasta oli noin -15, ihan entisajan talven tuntu. Ei ollut ruuhkaa laavulla.

Polut olivat kunnossa, ilman nastakenkiä ja sauvoja pärjäsi mutta lumen alla oli kuitenkin jää.

Elovaaran polut kiemurtelevat välillä harjuilla ja välillä laaksoissa, joten aurinkoa ei välttämättä paljon siellä näy. Tässä kuitenkin varsin helmikuisen näköinen koivikko, lupaus keväästä.

Kun kuvan ottaa hieman eri kulmasta, valon sävy on toisenlainen.

Tässäkin aukolla f/5.6, ISO 100, ihan hyvin näyttää Nikkor Z 24-70 mm S raw-kuvat piirtävän. Valotusaika 1/90 s.

Lähes varjossa ollut suo onkin aika sininen. Valkotasapainon mittaan kuvien jälkikäsittelyssä pipetillä harmaasta/valkoisesta kohdasta missä kaikkien kolmen värin, R, G ja B, lukemat ovat mahdollisimman samat.

Pohjois-Karjalassa kasvaa koivuja ja mäntyjä, enemmän kuin kuusia. Mukava niiden välissä on polkuja tallustella miltei säällä kuin säällä. Kun vielä olisi lintuja! Nyt ei näkynyt eikä kuulunut edes käpytikkaa, jonka muuten yleensä aina näkee tai ainakin kuulee.

Aika toisenlaiseltahan tuo maisema näyttää verrattuna siihen, kun tuolla joulukuun alkupäivinä kävin. Onneksi saimme tänä talvena kunnon talven.

Jos haluat kurkata muita luontopolkukuviani, katso kuvapankkini sivu Luontopolut.

This entry was posted in Kuvausretket.