Kuvauskohteet

Kuvauskohteitani ovat maisemat, rakennukset ulko- ja sisäpuolelta, muu kaupunkimiljöö sekä luonto lintuineen ja kasvilähikuvineen. Ihmisiä olen kuvannut vähemmän ja katukuvausta en ole vielä ehtinyt aloittaa vaikka suunnitelmissa sekin on.

Kuvauskalusto

Kuvauskalustooni kuuluvat täyden kennon Nikon D810 -kamera ja siihen sopivat laadukkaat Nikkor-objektiivit 20 mm f/1.8, 50 mm f/1.8, 85 mm f1.8. Lähikuvaukseen käytän Zeiss Milvus 100 mm f2.0  -objektiivia. Lintukuvia olen ottanut keväällä hankkimallani Nikon D500 -rungolla ja Nikkor 300 mm f/4 objektiivilla sekä Nikon TC-14E III -telejatkeella. Aiemmin kuvasin myös Nikkor-objektiiveilla 28 mm f1.8 sekä 70-200 mm f4.0. Kuvaan myös kevyemmällä peilittömällä OM-D E-M1 Mark II -järjestelmäkameralla, jossa minulla on objektiivit 12 – 40 mm f2.8, 45 mm f1.8 ja 75 mm f1.8. Aiemmin oli Olympuksen runko OM-D E-M10 Mark II ja objektiivi 17 mm f2.8. Joitain kuvia olen ottanut myös iPhone 8 Plussallani. Jalustat ovat Siruin hiilikuituiset yksi- ja 2 kolmijalkaa, joita käytän ahkerasti terävien kuvien ja hyvän sommittelun varmistamiseksi.

Kuva Anne Kaiholasta

Kuva: Soili Stenroos

Laadukas työnkulku

Kuvaan kameralloillani pelkästään Raw-materiaalia, eli kamerani ei käsittele kuviani mitenkään. Teen itse kuvankäsittelyn Adoben  Lightroom Classic CC:llä sekä tarvittaessa Photoshop CC:llä. Valmistan kaikki kuvat yksilöllisesti erikseen, jotta tulos vastaisi mahdollisimman hyvin kuvauspaikan ja -valon olosuhteita. En halua lähteä mukaan kuvien värien korostamiseen tai muuhun muokkaukseen, jolla pyrkisin tekemään kuvistani kiinnostavampia. 

Valo luo kuvan.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat kommentoida tai käyttää kuviani.