Kuvapankki Valokuvia Suomesta

Kuvapankki Valokuvia Suomesta kehittyy osoitteeseen valokuviasuomesta.kuvat.fi (etusivu) ja varsinaiset kuvat valokuviasuomesta.kuvat.fi/kuvat. Osa kuvista on kuvapankissa originaaliaan pienemmässä koossa. Jos olet kiinnostunut ostamaan jonkun kuvan, kysy kuvan originaalikoko anne.kaihola@icloud.com.

Tietynlaisen kuvan etsiminen kuvapankista

Jos haluat etsiä esimerkiksi västäräkin kuvia, paina sivuston yläpalkin oikeassa kulmassa olevaa suurennuslasin kuvaa ja kirjoita avautuvaan kenttään sana västäräkki ja paina enter. Näkyviin tulee tässä tapauksesa keltavästäräkin ja västäräkin alikansiot ja niiden alla aliakansioiden sisällöt. Kannattaa alkaa selata kuvia painamalla alikansiota, sillä silloin voit selata kaikkia västäräkin kuvia. Jos valitset alempaa suoraan tietyn kuvan, et pääse nuolella selaamaan kuvia vaan joudut sulkemaan kuvan ennen  kuin voit valita toisen. Kuvan saa suljetuksi painamalla näytön vasemmassa yläkulmassa olevaa ruksia.

Voit myös etsiä kuvaa esim. päivämäärällä, avainsanalla, kameramallilla tai metatiedolla.

Kuvien hinta, koko ja tiedostomuoto

Kuvani maksavat yleensä 60 euroa/kappale. Hintaan ei lisätä arvonlisäveroa. Jos kuva on pienennetty siten, että sen pidempi sivu on alle 4 000 px hinta putoaa. Jos pidempi sivu on 3 000 – 4 000 px, hinta on 50 euroa. Jotkut lintukuvat ovat vain kokoa 2 000 – 3 000 px, niiden hinta on 40 euroa/kpl. Kuvapankissa kuvan koon näkee, kun avaa kuvan alla olevan nuolen. Kuvan koko on merkitty kohtaan Tekniset tiedot. Jos et löydä kuvan kokoa tiedoista, ota yhteyttä.

Toimitan kuvan jpg-muodossa.

Kuvan ostaminen ja saaminen

Kuvapankissa näytön vasempaan alareunaan on merkitty numerosarja, joka yksilöi kuvan. Kun haluat ostaa kuvan, ota yhteyttä anne.kaihola@icloud.com. Tarkistamme kohdekuvan ja sen koon ja käymme läpi käyttötarkoituksen. Lähetän sinulle tilinumeroni tai puhelinnumeroni (Mobile Pay, Siirto) sekä kuvan joko sähköpostin liitetiedostona tai linkkinä We Transfer -palvelun kautta. Tuo palvelu on kätevä käyttää. Saat sähköpostiisi linkin, josta käyt linkkiä painamalla lataamassa kuvan itsellesi.

Jos on tarpeen, voin myös kirjoittaa ja lähettää kuvatilauksesta laskun. 

Mitä hintaan sisältyy

Kuvan hintaan sisältyy sen julkaisuoikeus yhdessä mediassa yhden kerran, mutta jos ostat kuvan esim. lehteen saat julkaista sen myös lehden digiversiossa. Voit ostaa kuvan myös yksityiseen käyttöön, esim. tehdäksesi siitä taulun, kalenterin tms. kuvatuotteita. Silloin voit tehdä yhdestä ostamastasi kuvasta useampia tuotteita, esim. taulun, kalenterin ja mukin tms. Jos kuitenkin haluat alkaa myydä teettämiäsi kuvatuotteita, kuvan hinta on korkeampi sopimuksen mukaan.

Ostetun kuvan muokkaus

Sinulla on oikeus kohtuullisesti muokata kuvaa tarpeen mukaan, esimerkiksi rajata sitä käyttötarkoitukseen sopivaksi.

Tekijänoikeus ja kuvaajan nimen julkaiseminen

Kuvien tekijänoikeus säilyy aina kuvaajalla. Kuvapankissa voi olla kuvia, joita ei voi käyttää kuin journalistisiin tarkoituksiin. Tämä tapahtuu silloin, jos kuvassa on tunnistettava henkilö jolta ei ole käyttölupaa tai tekijänoikeuden sisältämä kohde, esimerkiksi patsas tai logo. Silloin en voi myydä kuvaa kaupalliseen käyttötarkoitukseen.

Kuvaajana olen kiitollinen, jos voit julkaista nimeni Anne Kaihola tai verkkosivustoni valokuviasuomesta.fi kuvan käytön yhteydessä. Tämä ei ole kuitenkaan pakollista, vain suotavaa.

Takaisin Blogi-sivulle