Tietoja minusta ja kuvauskohteistani

Olen Anne Kaihola, nykyään pohjoiskarjalainen harrastajavalokuvaaja. Kuvauskohteitani ovat maisemat, rakennukset ja muu kaupunkimiljöö sekä luonto lintuineen ja kasvilähikuvineen. Ihmisiä olen kuvannut vähemmän ja katukuvausta en ole vielä ehtinyt aloittaa vaikka suunnitelmissa sekin on.

Kuvauskalusto

Kuvauskalustooni kuuluvat täyden kennon Nikon D810 -kamera ja siihen sopivat laadukkaat Nikkor-objektiivit 24 mm f/1.8, 50 mm f/1.8, 85 mm f1.8 sekä 24-70 f/2.8. Lähikuvaukseen käytän Zeiss Milvus 100 mm f2.0  -objektiivia. Lintukuvia olen ottanut hankkimallani Nikon D500 -rungolla ja Nikkor 300 mm f/4 -objektiivilla sekä Nikon TC-14E III -telejatkeella. Aiemmin kuvasin myös Nikkor-objektiiveilla 20 mm f1.8, 28 mm f1.8 sekä 70-200 mm f/4.0. Kuvaan myös kevyemmällä peilittömällä OM-D E-M1 Mark II -järjestelmäkameralla, jossa minulla on objektiivit 12-40 mm f2.8, 45 mm f1.8 ja 75 mm f1.8. Aiemmin oli Olympuksen runko OM-D E-M10 Mark II ja objektiivi 17 mm f2.8. Joitain kuvia olen ottanut myös iPhone 8 Plussallani. Kalustoon kuuluvat  myös jalustat, jotka ovat Siruin hiilikuituiset yksi- ja 2 kolmijalkaa, joita käytän ahkerasti terävien kuvien ja hyvän sommittelun varmistamiseksi.

Kuva Anne Kaiholasta

Kuva: Soili Stenroos

Laadukas työnkulku

Kuvaan kameralloillani pelkästään raw-materiaalia, eli kamerani ei käsittele kuviani mitenkään. Teen itse kuvankäsittelyn Adoben  Lightroom Classic CC:llä sekä tarvittaessa Photoshop CC:llä. Valmistan kaikki kuvat yksilöllisesti erikseen, jotta tulos vastaisi mahdollisimman hyvin kuvauspaikan ja -valon olosuhteita. En halua lähteä mukaan kuvien värien korostamiseen tai muuhun muokkaukseen, jolla pyrkisin tekemään kuvistani kiinnostavampia. 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat kommentoida tai käyttää kuviani info@valokuviasuomesta.fi.

Valo luo kuvan.